معرفی انواع تخت بیمارستانی و تخت بیمار بر اساس نوع سیستم کنترل تخت:
تختهای بیمارستانی با توجه به نوع سیستم کنترل بخشهای مختلف تخت به سه دسته کلی تقسیم میشوند:
-
تخت بیمارستانی مکانیکی یا دستی:
این نوع تخت ساده ترین نوع تخت بیمارستانی است و از لحاظ اقتصادی بسیار به صرفه است. در این نوع تخت بیمار، برای تنظیم ارتفاع، سر و پای تخت از چرخش یک اهرم دستی استفاده میشود. این تخت ها بیشتر برای افرادی استفاده می شوند که نیاز زیادی به تغییر زاویه در تخت ندارند. اهرم ها معمولا در پایین تخت تعبیه می شوند و برای استفاده از آن ها لازم است فردی باشد تا برای بیمار تنظیمات را انجام دهد.
-
تخت بیمارستانی نیمه الکترونیک (نیمه برقی):
در این نوع تخت، تنظیم ارتفاع به صورت دستی و تنظیم سر و پای تخت از یک موتور الکتریکی استفاده می شود. بنابراین بیمار یا مراقب هر دو می توانند با فشردن دکمه ای روی کنترل، تنظیمات تخت را تغییر بدهند. با این حال برای تنظیم ارتفاع از اهرم دستی استفاده می شود. این تخت ها بیشتر برای بیمارانی استفاده می شود که نیاز چندانی به تنظیم ارتفاع تخت ندارند اما لازم است پوزیشن تخت را عوض کنند.
-
تخت بیمارستانی تمام الکترونیک (تمام برقی):
در این نوع تخت بیمار، تنظیم ارتفاع، سر و پای تخت تمام الکترونیک است.این نوع تخت مزایای بسیاری دارد که شامل چرخهای ترمز دار و ریموت کنترل می شوند. در صورت قطعی برق می توان از باتری شارژی برای استفاده از امکانات این تخت استفاده کرد. ارتفاع و حالت تخت هر دو با استفاده از کنترل انجام شده و نیازی به استفاده از اهرم دستی نیست؛ مگر در مواقعی برق و باتری بک آپ وجود نداشته باشد.
- این تخت ها راحت ترین تخت های بیمارستانی اند و بیمار به راحتی می تواند تنظیمات زاویه و ارتفاع تخت را تغییر داده و از آن استفاده کند. تخت های برقی معمولا نسبت به دیگر تخت ها از پوزیشن های بیشتری مثل ترندلنبرگ، ترندلنبرگ معکوس و صندلی قلبی پشتیبانی می کنند.
تختهای بیمارستانی با توجه به شرایط و عملکردی که دارند در انواع مختلفی تولید میشوند و در بازار موجود هستند که گروه مهندسی پزشکی اکبری فروش تخت بیمارستانی مکانیکی و برقی را با توجه به نیاز شما در کمترین زمان ممکن فراهم می کند.

تخت بیمارستانی مکانیکی

تخت بیمارستانی نیمه برقی

تخت بیمارستانی برقی
انواع تخت بیمارستانی و تخت بیمار از نظر امکان تغییر وضعیت :
یکی دیگر از معیارهای دستهبندی انواع تخت بیمارستانی تعداد قسمتهای تغییر زاویه تخت است. تخت بیمار از این قسمتها که به آن شکن گفته میشود، میشکند و تغییر زاویه میدهد. انواع آن عبارتند از:
- تخت بیمارستانی تک شکن: در این تختها فقط زاویه سر تغییر میکند.
- تخت بیمارستانی دو شکن: در این تختها قسمت سر و پای تخت تغییر زاویه میدهد.
- تخت بیمارستانی سه شکن: در این تختها علاوه بر سر و پای تخت یک قسمت متحرک دیگر بین این دو قرار دارد. به همین دلیل این نوع تختها بهترین مدل تخت بیمار هستند.
- تخت بیمارستانی چهار شکن: در این تختها علاوه بر سر و پای تخت یک قسمت متحرک دیگر بین این دو (قسمت ران) قرار دارد؛ که در وسط خود دارای یک شکن دیگر است و برای ایجاد پوزیشن های مختلف استفاده می شود.

تخت بیمارستانی یک شکن

تخت بیمارستانی دوشکن

تخت بیمارستانی سه شکن

تخت بیمارستانی چهارشکن
نکات قابل توجه هنگام خرید تخت بیمار:
1)حتما به وزن بیمار و تحمل وزن تخت توجه کنید.
2)اگر قصد خرید تخت برقی دارید میزان قدرت موتور ها بسیار مهم است.
3)ناتوانی و بیماری شخص استفاده کننده و همچنین مدت زمان استفاده را مد نظر قرار دهید
4)حتما زمان تحویل درصورت برقی بودن تمام دکمه های کنترل،ترمز چرخ ها ،اتصالات بد ساید تخت (محافظ های کناری)را برسی کنید
5)سعی کنید قدرت موتور ها را در زمان تحویل با نشستن یا دراز کشیدن شخصی بر روی آن امتحان کنید
ویژگی های تخت بیمار :
تخت بیمارستانی خانگی باید ویژگیهای خاصی داشتهباشد و از نظر فنی جهت جابهجایی و استراحت بیماران مناسب باشد. اگر هنگام خرید تخت بیمارستانی دقت لازم را نداشتهباشید؛ ممکناست بیمار، مراقبتها و کادردرمانی را به زحمت بیاندازید. بنابراین بهتر است که تخت بیمارستانی را خریداری کنید که:
- گزینههای تغییر وضعیت داشتهباشد.
- مکانیزم ویژهای جهت جابهجایی بیمار داشتهباشد.
- ریلهای جانبی داشتهباشد.
- از نظر وزن و حجم قابلپوشش، درجهبندی داشتهباشد.
- محفظههای نگهداری سایر تجهیزات درمانی را داشتهباشد.